45. oddíl Poutníci

Jméno našeho oddílu je Poutníci. Tento název naznačuje tedy pouť, v našem případě třeba i pouť, nebo chcete-li túru, s krosnou na zádech z bodu A do bodu B, kterých každý rok uskutečníme nespočet, ať už lesem, loukou, kopřivami nebo městem.

Další rozměr naší pouti je duchovní, snažíme se všemožně rozvíjet hlavně děti, ale i nás, vedoucí, a věnovat část naší „trasy“ Jemu. Třeba modlitbami a chválami na schůzkách i výpravách, učením se ohleduplnosti k druhým nebo i nějakým tím dobrým skutkem.

Náš oddíl putuje i časem. Prošlo jím už mnoho vedoucích i dětí, a dokonce už k nám přicházejí děti jeho bývalých členů. Díky důvěře Vás, rodičů, které si moc vážíme, se náš oddíl stále rozrůstá. Loni v září jsme otevřeli dokonce dvě nové skupinky, dívčí Rebelky a chlapeckou Jeleny. Už tedy nejsme žádný drobeček a při pohledu na počet našich členů, kterých je asi 120, i ostřílení skauti povytáhnou obočí.

Ne vždycky je snadné tento, odvažuji se napsat, kolos uřídit, a proto děkujeme moc za Vaši podporu, ať už je jakéhokoli druhu, a prosíme, abyste pro nás v naší činnosti vyprošovali i Boží pomoc.

Magdaléna Böhmová (Magma)
publikováno ve Farním věstníku, únor 2016