Odpoledne pro děti

.

Skautské oddíly Fénix a Pardi Vás zvou na zábavné herní odpoledne, které proběhne v pátek 5. a v sobotu 6. září, vždy od 14.00 do 18.00 hodin. Mužete se přijít podívat do naší klubovny, která se nachází v zahradě Dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí na Slovanech. Bude zde k dispozici bohatý program, různé soutěže, lanové aktivity a mnoho dalšího. Určitě se máte na co těšit. Rádi zde také uvítáme zájemce o vstup do našich oddílů ve věku od šesti let a jejich rodiče, kteří budou mıít možnost se dozvědět něco více o naší činnosti a domluvit se přímo s vedoucími oddílů.

Schůzky v klubovně u Dominikánů na Jiráskovo náměstí v následujícím śkolním roce

dívčí oddíl Fénix
www.42fenix.skauting.cz
Tereza Lišková - mobil: 775 063 304,
e-mail: liskovaterka@gmail.com

  • pondělí 15.00 – 16.30: mladší holky (6–9 let)
  • pondělí 16.30 – 18.00: starší holky (10–13 let)

chlapecký oddíl Pardi
www.pardi.skauting.cz
Jan Rajtmajer — mobil: 608 846 873,
e-mail: pardi.skaut@gmail.com

  • středa 16.30 – 18.00 — mladší kluci (6 – 10 let)
  • čtvrtek 16.30 – 18.00 — starší kluci (11 – 14 let)

Skautské středisko ICHTHYS, jehož jsme součástí, sdružuje v Plzni oddíly s věřícími členy. Klubovny máme u Dominikánů na Slovanech, u Sv. Jiří na Doubravce a také v Domečku u Františkánů na Bolevci. Činnost oddílů se skládá ze schůzek v klubovně, výletů do přírody, letního tábora či pořádání větších akcí jako je každoroční rozdávání Betlémského světla v plzeňských kostelech nebo jízda na kolech z Plzně do Regensburgu společně s německými skauty.

Skauting prostřednictvím her nabízí dětem výchovu ke kamarádství a spolupráci, posiluje jejich vztah k přírodě a učí je odpovědnosti a férové hře. Svaz skautů a skautek ČR — Junák sdružuje přes 40 tisíc dětí a mladých lidí a je tedy největší výchovnou organizací v České Republice.

Skautská mše

Letošní skautská mše se konala v neděli 18. 5. v kostele sv. Jiří na Doubravce. Kromě skautů se mše zúčastnili i členové jejich rodin a přátelé. Mši slouřil bratr Didak a chvály vedly skautky z oddílu Poutníků. Ve svém kázání Didak připomněl, proč jsme vlastně skauty a co je naším cílem. I přes nepřízeň počasí se vše vydařilo.

Hledejme cesty XVIII.

28. května - 1. června 2014 jsme se už po osmnácté vydali na společnou cyklistickou jízdu z Plzně do Regensburgu.  Počasí nám (a nebylo to poprvé) dopřálo trochu tepla až potom, co jsme překonali déšť a nepohodu. Letos jelo asi sedmdesát plzeňských skautů našeho střediska ICHTHYS a jejich přátel a k tomu asi deset německých skautů svatého Jiří. Po prvních 80 km jsme přespali jako obvykle v tělocvičně ve Furth im Waldu. Druhý den jsme vyrazili na cyklostezce dále a urazili dalších 100 km až do Regensburgu. Potom jsme kola vyměnili za vstupenky na Katholikentag a na tábořiště. Další den jsme byli přivítáni samotnou primátorkou města a stali jsme se účastníky německých katolických dnů, které vyvrcholily hromadnou mší svatou na stadiónu v blízkosti Řezenské univerzity. Jako vždy jsme také navštívili místní Westbad, na který jsme se tolik těšili. Snad to nebude trvat ani rok a uvidíme své německé kamarády opět, třeba na nějaké túře nebo jiné společné akci!

Flintstone
publikováno ve zpravodaji Farní věstník, červenec 2014