Sv. Jiří – úklid „z gruntu“

Lidé jsou neskutečně štědří. Tak moc, že se nám ty darované věci přestávaly do naší skautské základy vejít. Ale nejen to - ono v baráku se prostě jednou za čas uklidit musí, takže jsme se do toho v tuto lednovou sobotu pustili i my.

Zároveň jsme dostali darem jednu docela mohutnou, krásně proschlou borovici na palivo, zrovna vytaženou z lesa. Zbývalo jí zpracovat motorovou pilou a, klíny a palicemi, dopravit ze Stoda do Plzně a uschovat ve stodole. Bylo to poprvé, co jsem vezl na vleku a uvnitř v autě celý strom a byl to vskutku zážitek.

Sešlo se nás víc jak deset, z čehož jsem měl opravdu radost. Rozdělali jsme oheň a po malém občerstvení jsme se rozdělili na brigády: kluci v čele s Brabim a Puťulem se chopili dřeva, holky v čele s Michalem dokázali vyklidit zamyšovaný sklad oddílových věcí na půdě (už to opravdu chtělo) a Kryštof a spol. se postarali o demolici přebytečných a už těžko použitelných kusů nábytku. Neunikla ani ta strašidelná, vyřazená lednice ze sklepa, ve které jsme zapomněli asi před 4 roky kilo buřtů (to už chtělo taky – především odvahu!). Všechno jsme vyvezli, vytřídili, spálili, naskládali do stodoly, nebo odvezli do sběrného dvora, kam jsme museli jet i s vlekem několikrát.

Na základně máme od té doby čisto a můžeme ji dále zvelebovat. Nádherný pocit! Díky všem…

Flintstone, fotky Sova, sobota 11.1.2014