Brigáda na základně

V neděli 21.5. na naší skautské základně U Sv. Jiří došlo k velké vyklízecí akci. Na chvíli tak dům opět ožil. Pracovní náladu tatínků a maminek doplnily výskotem děti - zřejmě měly opravdu radost z nových prostor, které budou po další rok navštěvovat. Lesní školka Medvíďata, se základnou u Seneckého rybníka, se totiž dočasně stěhuje k nám, a to kvůli plánované zásadní rekonstrukci objektu u "Senečáku".
Zvládlo se toho vážně hodně! Byl odstěhován původní nábytek ze spodních kluboven a odvezen do Českého údolí, kde nám středisko Střela laskavě poskytla své prostory pro uskladnění. Do sběrného dvora mířilo dalších několik vleků s nahromaděnými zbytky dřevotřísky a s již dosluhujícími matracemi.
S motorovými pilami, klíny a sekerami bylo zpracovány již uschllá modřínová polena a ve stodola se tak opět optimisticky objevilo palivo do krbových kamen.
Jiní mezitím ořezali přerostlý břečťan a stranou uklidili loď, stále pod pod ní smutně a ve skrytu zahálela.
Byly natřeny garnyže a plaňky na budoucí plůtek.
K tomu se ještě stihla letošní první seč, takže jsme opět odvozili několik vleků posekané trávy pod hřbitov. Lidé si zas mají u studně kam sednout a nemusí se prodírat kopřivami.
To vše jsme stihli během jediného odpoledne.
A je opět čisto!

http://skolka.skauting.cz/

Jiří Fictum - Flintstone